ТИЖДЕНЬ ЗДОРОВ'Я "МИ – ЗА ЗДОРОВИЙ СПОСІБ ЖИТТЯ!"

ТИЖДЕНЬ ЗДОРОВ'Я "МИ – ЗА ЗДОРОВИЙ СПОСІБ ЖИТТЯ!"

На виконання Концепції виховання дітей та молоді у національній системі освіти, згідно з планом роботи закладу на 2017/2018 навчальний рік, з метою створення умов для організації дозвілля дітей, профілактики негативних явищ у дитячому середовищі, формування здорового способу життя з 27 листопада по 1 грудня 2017 році у філії №2 Гайвоорнського НВО №2 «Загальноосвітня школа-гімнпазія І-ІІІ ступенів»проведено тиждень здорового способу життя.

Розпочався тематичний тиждень здоров’я із загальношкільної тематичної лінійки, де було оголошено план проведення тижня «Ми – за здоровий спосіб життя!». У вестибюлі школи пройшла виставка плакатів «Зроби свій вибір!» («Сьогодні модно читати», «Сьогодні модно займатися спортом», «Сьогодні модно вживати корисні продукти»). Класними керівниками проведено виховні години на тему «Шкідливим звичкам скажімо – НІ!»

ШПД провели соцопитування «Моє ставлення до паління» та «Моє ставлення до наркотиків». У початковій школі учнями 6 класу була проведена вікторина «Подорож по країні здоров`я». Серед учнів 5-7 класів був проведений конкурс на кращий інформаційний буклет «Я обираю здоров`я»,де перемогу отримала учениці 5 класу Яремковська Анастасія. Основними завданнями «Тижня основ здоров'я» є розвиток творчих здібностей, які будуть змінювати спосіб життя для того, щоб зберегти та зміцнити своє здоров'я; навчати учнів захищати себе в умовах загрози для життя; розвивати уявлення про здоровий спосіб життя.

Працюючи на завданнями, учні опрацювали велику кількість інформації та прийшли до висновку, що наш час, початок ХХІ століття, ознаменований швидким технологічним розвитком, вдосконаленням інформаційних технологій, зростанням кількості інформації, яка щоденно потрапляє до кожного громадянина. Не може не викликати занепокоєння наявність статистичних даних, які свідчать про значне погіршення стану здоров'я громадянин України всіх вікових груп, а головне дітей шкільного віку. Це і є однією з гострих проблем сьогодення.

Школа відіграє велику роль у розвитку здоров'я дитини, її ставлення до свого здоров'я, реальних дій і вчинків, які створюють умови для набуття здорового способу життя. Існують різні точки зору збереження здорового способу життя. Основними з яких є біологічна (розкриття дії згубного впливу шкідливих звичок на організм людини , його органи і системи), генетичної (вплив здоров'я на спадковість, потомство), медичної (вплив шкідливих звичок на довголіття людини), соціологічної (вплив здоров'я на виробничу діяльність людини, сімейні відносини).

«Тиждень основ здоров'я» в школі може допомогти учням осягнути глибину проблеми, усвідомити, що здоров'я включає різні компоненти, допомогти виявити першопричини порушення здоров'я, набути знань та вмінь, які сприятимуть збереженню фізичного, соціального й психічного здоров'я. Заходи, які проводяться впродовж «Тижня основ здоров'я» формують в учнів прагнення до постійного покращення свого способу життя та виховують свідоме ставлення до свого здоров'я.

Кiлькiсть переглядiв: 725

Коментарi

Для того, щоб залишити коментар на сайті, залогіньтеся або зареєструйтеся, будь ласка.