Кримінальна відповідальність неповнолітніх. Права та обов’язки учнів

Сьогодні,25 вересня,відбулася зустріч учнів нашої школи з фахівців соціальної роботи РЦСССДМ Квашук Веронікою Вікторівною та Шрамком Сергієм Валерійовичем.

Для школярів було проведено беіду на тему:

« Кримінальна відповідальність неповнолітніх. Права та обов’язки учнів».

Під час бесіди школярам пояснили про відповідальність неповнолітніх за вчинення адміністративних проступків та види відповідальності за вчинення адміністративних правопорушень. Розповіли про вік ,з якого настає кримінальна відповідальність неповнолітніх та малолітніх, про види злочинів за якими підлітки можуть бути притягнуті до кримінальної відповідальності. Роз’яснили про відмінність таких злочинів як крадіжка і грабіж, хуліганство та бандитизм, пояснили про відповідальність за умисне знищення або пошкодження майна, за нанесення тяжких та середньої тяжкості тілесні ушкодження та інші питання. Крім того проведено профілактичну бесіду з дітьми, які стоять на внутрішньо шкільному обліку та з учнями «групи ризику», розповіли про обов’язки виконання внутрішнього розпорядку школи та правила поведінки у навчальному закладі.

Також практичним психологом Крівцовою Альоною Володимирівною та педагогом-організатором Кушнір Вікторією Вікторівною була проведена бесіда «СТОП БУЛІНГ: протидія жорстокості та насильства». В ході якої учні за допомогою «Мозкового штурму» «Що таке насильство?», висловлювали своє розуміння, свою асоціацію до слова «насильство» та ще раз згадали поняття «боулінг» та його види,покарання. Опрацювавши цитати відомих людей та намагалися дати відповідь «Як ви розумієте ці висловлювання». На закінчення заняття зробили висновок, як справитися з булінгом.

/Files/images/_IGP0880.JPG

/Files/images/_IGP0873.JPG

/Files/images/_IGP0884.JPG

/Files/images/_IGP0870.JPG

Кiлькiсть переглядiв: 323

Коментарi

Для того, щоб залишити коментар на сайті, залогіньтеся або зареєструйтеся, будь ласка.